Wednesday, April 16, 2014

kikerherne ja broileri maksa kotletid

Täna oli fantastiline päev. Mõnusast lõunast toibununa läksin Tammelinna jooksma. Plaanis oli 10 km, kuid katsusin rihtida nii, et jõuaksin ka verd andma - seega oli tulemuseks 8 km. Asi seegi. Käisin andsin üle pika aja verd, järgmine kord on eriti pidulik, juba 10. vere loovutamine. Igatahes on hetkel tunne hea, liiga kiirelt püsti tõustes on veidi hägune. Õnneks mitte midagi sellist, mis eelmisel korral. Siis olin ikka terve õhtu täiesti audis.
Õhtusöögiks kasutasin ära järele jäänud maksa. Kuumtöötlesin pannil broileri maksa ning panin selle koos kikerherneste ja tumeda mitmeviljajahuga blendrisse. Purustasin seni, kuni oli tekkinud mõnus nätske mass. Kuna arvasin, et maks annab ise piisavalt maitset, siis ühtki maitseainet ei lisanud. Siit endale õppetund, et järgmine kord võin julgelt maksa kõigepealt näiteks sibula või küüslauguga pruunistada või lisada täiesti julgelt maitseaineid. Voolisin kotleti pätsikesed ning keerutasin neid kaerahelveste-seesamiseemnete-päevalilleseemnete segus. Valmisid üsna kiirelt, nii umbes täpselt 15-20 minutiga. Samal ajal valmistasin punase kapsa ja brokoli riisi ning lõikusin värske varsselleri ja avokaado. Taaskord oli avokaado koos maksaga üli hea! Kogu kupatus sobis oma vahel sama imeliselt nagu minu terve tänane päev :)

No comments:

Post a Comment