Sunday, February 23, 2014

letsitiin ja pühapäevasupp

Jälle üks edasilükatud postitus, mille nüüd kiirelt ära teen. Räägin letsitiinist. Ema oli toonud koju taaskord mingi veidra kotikese, millest siis me kõik peame iga päev 2-3 teelusikatäit tarbima. Maitseb kergelt pähkli moodi ning kuna ema selgitusest ("peab sööma, sest ajule on kasulik") jäi mulle väheseks, otsustasin googeldada. Targemaks sain nii palju, et letsitiin on taimne valk, mida saadakse toidust ja keha toodab seda ka omal käel. Ta on tähtis toitaine närvirakkudele, soodustab mälu- ja kontsentreerumisprotsesse. Kuna aga letsitiini mõju ajutegevusele ilmneb alles mõne aja möödudes, siis tasuks sea juba praegu kiirelt sööma hakata, et kevade sess ilusti üle elada. Abiks on ta ka kollesterooli heal tasemel hoidmisel ning parandab üldist naha seisundit ning pidurdab isegi juuste välja langemist. Hoiab su maksa terve ning ennetab sapikivide tekkimist. Samuti saad sealt organismile väga tähtsaid omega3 küllastumata rasvhappeid. Lubatakse ka vastupidavuse suurenemist ja närvipinge vähenemist. Ei soovitata kuumutada!

Nagu ma saan aru, on seda saadaval mitmel erineval kujul. Meil kodus on sellise pisikesed kraanulid, mida panen hommikuti pudrule, smuutisse, segan koos kamaga jnejnejne. Ema oli selle poolekilose koti ostnud apteegist umbes 17 euroga, samas teadis rääkida, et saadaval on see ka a la suuremate poodide terviselettidel ja soodsama hinnaga.



Tänaseks lõunaks sai köögiviljasupp sealihaga. Porgand, kaalikas, kartul, kapsas, sealiha ja puljongikuubik. Ema soetas meile mingi järjekordse ultramoodsa kiirkeedupoti ja eile sai siis sellega esimene supp valmistatud. Keemisprotsess oli ülikiire aga kartulid olid täiesti pudruks keenud. Väga kurb lugu küll :D aga mõnus ja ehtne lõunasöök koos värske sibula ja rukkitaskuga!



No comments:

Post a Comment